Sparebank 1 forbrukslån: Anmeldelse og erfaringer (2024)

Sparebank 1
Annonselenke. Eks: Annuitetslån kr 160 000,00 o/5 år, nom. rente 10,90 % / eff. rente 12,44 % p.a., etabl.gebyr kr 950,00, kostnad kr 52 199,00. Totale kostnader: kr 212 199,00.
8/10 (Redaksjonens vudering)
Låneagenten er rangert som #29 i kategorien Låneformidlere

Denne artikkelen gir deg en dyptgående anmeldelse av Sparebank 1 sitt tilbud innen forbrukslån. Vi vil dykke ned i deres tjenester, låneprodukter og kundeservice for å gi deg en god oversikt over hva du kan forvente som kunde hos Sparebank 1.

Vi oppfordrer deg også til å dele dine personlige erfaringer med Sparebank 1 sitt forbrukslån i omtaleseksjonen nederst i artikkelen. Dine tilbakemeldinger kan være svært verdifulle for andre forbrukere som vurderer å benytte seg av Sparebank 1 sine banktjenester.

Sparebank 1 er et pålitelig valg når du vurderer å ta opp forbrukslån.

Som en av Norges ledende banker tilbyr Sparebank 1 et bredt spekter av tjenester, fra spareordninger, fond og aksjehandel til boliglån, billån og forbrukslån. Banken er anerkjent for sitt omfattende utvalg av banktjenester som dekker ulike behov hos kundene.

Innholdsfortegnelse

Vår anmeldelse

Fordeler og ulemper med forbrukslån fra Sparebank 1

Fordeler
 • Sparebank 1 er en av Norges største banker og tilbyr derfor et gjennomført tilbud til sine kunder. Her får du både muligheten til å både låne penger og spare penger.
 • Kundeservice er åpen 7 dager i uken. Banken er altså enkel å få tak i.
 • Det er enkelt og heldigitalt å søke om forbrukslån. I tillegg er søknadsprosessen helt uforpliktende.
Ulemper
 • Sparebank 1 sine forbrukslån gir sjeldent Norges laveste rente.
 • Du kan ikke få innvilget lån uten sikkerhet med betalingsanmerkning.

Anmeldelse av forbrukslån hos Sparebank 1

Mer om Sparebank 1

I denne delen av vår gjennomgang retter vi vårt fokus mot Sparebank 1, med en omfattende vurdering av deres låneprodukter, personvernpraksis, kvalifikasjonskrav for lånesøkere og selve søknadsprosessen. Vi ønsker å gi deg tilstrekkelig informasjon til å danne en solid oppfatning av Sparebank 1 som bank, slik at du kan ta veloverveide beslutninger når det gjelder opptak av lån.

Lån via Sparebank 1

Sparebank 1 tilbyr flere ulike typer lån. Her lister vi de ulike lånetilbudene fra banken:

 1. Forbrukslån.
 2. Grønne lån.
 3. Lån til kjøretøy (billån, mc-lån, båtlån og andre kjøretøy).
 4. Boliglån.
 5. Hyttelån.
 6. Byggelån.
 7. Refinansieringslån med- og uten sikkerhet.

Som en av landets største banker tilbyr Sparebank 1 de aller fleste låneproduktene som finnes i Norge. Dersom du ser etter et spesifikt type lån vil du med svært høy sannsynlighet finne det hos Sparebank 1. Deres brede tilbud tekker vår anmeldelse av banken opp.

Sparebank 1

Personvern og innsamling av personopplysninger

Basert på vår omfattende gjennomgang viser Sparebank 1 tydelig fokus på personvern og oppfyller alle gjeldende retningslinjer i samsvar med norsk lovgivning og GDPR. Dette gir deg trygghet for at dine personopplysninger blir håndtert på en sikker og pålitelig måte.

Sparebank 1 bruker dine opplysninger med formål om å sikre en effektiv behandling av din lånesøknad, forbedre brukergrensesnittet for en mer sømløs opplevelse og til markedsføring.

Krav for å søke om forbrukslån hos Sparebank 1

 • Du må være minimum 18 år for å få innvilget forbrukslån hos Sparebank 1.
 • Du må være norsk statsborger.
 • Det er krav om at du må ha fast inntekt.
 • Du må ha en god kredittverdighet (ingen betalingsanmerkninger).
Forbrukslån Sparebank 1

Søknadsprosess og utbetaling

Dersom du lurer på hvordan du søker om et forbrukslån fra Sparebank 1 viser vi deg det punktvis her:

 1. Gå til Sparebank 1 sine nettsteder for forbrukslån.
 2. Start lånesøknaden ved å logge deg på via BankID.
 3. Velg deretter ønsket lånebeløp og nedbetalingstid. Dersom banken trenger mer informasjon vil du bli opplyst om dette nå.
 4. Vent på et tilbud og velg selv om du aksepterer det eller ikke. Utbetaling skjer kort tid etter at du har signert låneavtalen.

Renteeksempel

Tabellene som du ser nedenfor er et eksempel på en nedbetalingsplan for et forbrukslån fra Sparebank 1. Tallene er fiktive med er ment for å representere et realistisk eksempel. I tabellen er følgende data brukt: Et lånebeløp på 500 000 kr, en løpetid på 5 år, en årlig effektiv rente på 15%:

ÅrLånRentekostnadAvdragRestlån
150000075000117024382976
257446117024265953
339893117024148929
42233911702431806
54771318060

Test av kundeservice

Erfaring med Sparebank 1 sin kundeservice

Basert på den lave rangeringen på Trustpilot, 1,6/5 av over 75 brukere/kunder, ser det ut til at Sparebank 1 på lik linje med DNB og Nordea har utfordringer knyttet til deres kundeservice. En rangering på dette nivået signaliserer vanligvis problemer og misnøye blant kundene.

Det er viktig å understreke at Trustpilot-rangeringer alene ikke gir et fullstendig bilde av en bedrifts kundeservice. Likevel bør Sparebank 1 betrakte disse tilbakemeldingene som verdifulle og se dem som en mulighet til å forbedre sin kundeservice.

Her ser du omtaler av Sparebank 1 i tabellform:

Antall stjernerAntall anmeldelser
5 stjerner8% av brukerne
4 stjerner1% av brukerne.
3 stjerner4% av brukerne.
2 stjerner4% av brukerne.
1 stjerner83% av brukerne.

Eksempler på anmeldelser av Sparebank 1

 1. «Er kunde hos sparebak 1 SMN og synes det går ganske greit. nettbank og app er meget brukervennlig og innskuddsrenten er noe høyere enn de store bankene (nordea og dnb). synd at renten ikke er høy nok til at jeg har sparepengene mine hos dem. Kundeservicen til SMN er derimot helt upåklagelig. å ha chat åpen frem til midnatt her jeg hatt bruk for en del ganger, hvor de fleste andre banker stenger klokken 16 (Men de aller fleste er jo på jobb/studier til 16 og har ikke mulighet til å ta kontakt før etter 18!)» – Trustpilot.
 2. «Hatt banken kun i 2mnd. De har allerede tatt 500kr i gebyrer og har fortsatt ikke et bankkort som funker. Fått tre ulike forklaringer på koden til korte mitt. Så dette måtte jeg finne ut selv. Så styr unna denne banken. Ikke hyggelig personale, vanskelig å få tak i og kommer ikke med noe god løsning for deg som kunde.» – Trustpilot.

Sammenlign Sparebank 1 forbrukslån med andre banker og låneformidlere

Uno Finans VS Lendo og Sparebank 1

Uno Finans VS Lendo VS Sparebank 1Sammenligning av forbrukslån
VS
VS
Antall banker
21
VS
26
VS
1
Svar på dagen
VS
VS
Betalingsanmerkninger akseptert
VS
VS
Kundeservice på telefon
VS
VS

Del din erfaring

Forbrukerens vurderinger

8 Vudering

Rente
8.5
Kundeservice
6
Valgmuligheter
10
Legg igjen omtale  |  Les anmeldelser og kommentarer
Legg igjen en kommentar

Kommenter

Din vurdering

Best-forbrukslån.no
Logo