Nordea forbrukslån: Anmeldelse og erfaringer (2024)

Nordea logo
Annonselenke. Eks: Annuitetslån kr 160 000,00 o/5 år, nom. rente 10,90 % / eff. rente 12,44 % p.a., etabl.gebyr kr 950,00, kostnad kr 52 199,00. Totale kostnader: kr 212 199,00.
8/10 (Redaksjonens vudering)
Låneagenten er rangert som #28 i kategorien Låneformidlere

Denne artikkelen gir deg en grundig gjennomgang av Nordea sitt tilbud innen forbrukslån. Vi vil utforske deres tjenestespekter, ulike låneprodukter og kundeservice for å gi deg et detaljert innblikk i hva du kan forvente som kunde hos Nordea.

Vi oppfordrer deg også til å dele dine egne erfaringer med Nordea forbrukslån i omtaleseksjonen nederst i artikkelen. Din tilbakemelding kan være svært verdifull for andre forbrukere som vurderer å ta i bruk Nordea sine tjenester.

Nordea er en grei bank å velge når man ønsker å ta opp forbrukslån.

Nordea er en av Nordens ledende banker med et bredt spekter av tjenester. Banken tilbyr alt fra sparetjenester, fond og aksjehandel til boliglån, billån og forbrukslån. Nordea er kjent for å levere et omfattende utvalg av banktjenester som dekker ulike behov hos sine kunder. I tillegg har Nordea et godt rykte når det gjelder tilbudet av forbrukslån, noe som gjør dem til et attraktivt valg for mange lånesøkere.

Se også: Beste forbrukslån.

Innholdsfortegnelse

Vår anmeldelse

Fordeler og ulemper med forbrukslån fra Nordea

Fordeler
 • En av Norges banker. Det gir fordeler som eksempelvis åpen kundeservice 7 dager i uken.
 • Tilbyr nesten alle tenkelige låneprodukter. Man kan også oppnå fordeler ved å ha flere produkter utover Forbrukslån hos Nordea.
 • Det er helt uforpliktende og gratis å søke om et forbrukslån hos banken.
Ulemper
 • Har historisk ikke tilbudt blant de laveste rentene på forbrukslån.

Anmeldelse av forbrukslån hos Nordea

Mer om Nordea

I denne delen av vår anmeldelse retter vi vårt fokus mot Nordea, med en dyptgående vurdering av deres låneprodukter, personvernpraksis, kvalifikasjonskrav for lånesøkere og selve søknadsprosessen. Vi ønsker med dette å ruste deg med tilstrekkelig informasjon til å danne en veloverveid mening om Nordea som bank.

Lån via Nordea

Som en av landets mest populære banker tilbyr Nordea en rekke ulike lån. Her kan du få tilbudt ulike lån som for eksempel:

 1. Forbrukslån.
 2. Refinansiering uten sikkerhet.
 3. Refinansieringslån med sikkerhet.
 4. Boliglån.
 5. Billån.
 6. Caravanlån.
 7. MC-lån.
 8. Båtlån.
 9. Kredittkort.

Som man kan se tilbyr Nordea de aller fleste lån. Uansett om du har behov for et lån uten sikkerhet, eller et lån med sikkerhet er sannsynligheten stor for at du finner lånet du ser etter hos Nordea. Deres store utvalg av låneprodukter gjør at vi trekker banken opp i vår anmeldelse. For øvrig anbefaler vi alltid å sjekke gjeldende rente og gjerne også sammenligne med flere banker før man aksepterer et lånetilbud.

Nordea lån

Personvern og innsamling av personopplysninger

Basert på vår grundige vurdering demonstrerer Nordea et betydelig fokus på personvern og overholder alle relevante retningslinjer i tråd med norsk lovgivning og GDPR. Dette gir deg forsikring om at dine personopplysninger blir håndtert på en trygg og pålitelig måte.

Nordea benytter dine opplysninger med formål å sikre en effektiv behandling av din lånesøknad, forbedre brukergrensesnittet for en mer sømløs opplevelse og til markedsføring.

Krav for å søke om forbrukslån hos Nordea

 • Man må være myndig (fylt minimum 18 år).
 • Man må ha norsk statsborgerskap.
 • Man må ha hatt inntekt det siste ligningsåret.
 • Man kan ikke ha betalingsanmerkninger.
Nordea forbrukslån

Søknadsprosess og utbetaling

Slik søker du om forbrukslån fra Nordea:

 1. Besøk Nordea sine nettsider og seksjon for forbrukslån.
 2. Start med å fylle ut skjema for lån. Inkludert personopplysninger, ønsket lånebeløp med mer.
 3. Banken vil behandle søknaden ganske umiddelbart etter at du har fylt ut skjemaet.
 4. Dersom du mottar et tilbud kan du signere denne elektronisk. Deretter er det bare til å vente på at du mottar utbetalingen av lånet til din konto.

Renteeksempel

Her tar vi for oss et eksempel på et forbrukslån som kunne vært gitt av Nordea. Eksempelet brukes for å vise deg hvordan en nedbetalingsplan av et lån uten sikkerhet fra Nordea kan se ut. Vær observant på at dette er et fiktivt eksempel og at det ikke vil reflektere ditt lånetilbud.

Vi har brukt en nedbetalingstid på 5 år, en årlig effektiv rente på 14% og et lånebeløp på 350 000 kr i eksempelet:

ÅrLånRentekostnadAvdragRestlån
13000004500070214229786
23446870214159572
3239367021489358
4134047021419143
52872191430

Test av kundeservice

Erfaring med Nordea sin kundeservice

Nordea er sett på som en profesjonel bank, likevel ser vi at banken kommer svært dårlig ut på Trustpilot. Med en anmeldelse på 1,4/5 av over 160 brukere/kunder, er det klart at det er betydelige bekymringer og misnøye blant Nordeas kunder når det gjelder deres kundeservice. En rangering på dette nivået indikerer vanligvis omfattende problemer og frustrasjoner fra kundenes side.

Det er viktig å merke seg at Trustpilot-rangeringer alene ikke gir et fullstendig bilde av en bedrifts kundeservice. Imidlertid bør Nordea ta disse tilbakemeldingene på alvor og se dem som en mulighet til å forbedre kundeservicen sin.

I tabellen nedenfor ser du fordeling av anmeldelser gitt fra kundene til Nordea:

Antall stjernerAntall anmeldelser
5 stjerner12% av brukerne
4 stjerner2% av brukerne.
3 stjerner3% av brukerne.
2 stjerner4% av brukerne.
1 stjerner79% av brukerne.

Eksempler på anmeldelser av Nordea

 1. «Jeg har vært kunde hos Nordea i hele mitt voksen liv. Jeg er i 40 årene nå. Tipp topp bank! Jeg har alltid fått god hjelp med akkurat det jeg trengte. De tok meg i mot når jeg var en blank student uten 5 øre i lomme, og fått god behandling hele veien!!» – Trustpilot.
 2. «Grusom kundeservice. Veldig ivrige,blide og greie når de vil ha deg som kunde. Men nå når renten gikk i været og de tjener penger som aldri før så er de ikke like avhengig av deg lenger. så da går kundeservice ut av vinduet og du blir behandlet som en innbruddstjuv når du ber om noe. STYR UNNA. Velg en mindre bank.» – Trustpilot

Sammenlign Nordea forbrukslån med andre banker og låneformidlere

Uno Finans VS Lendo og Nordea

Uno Finans VS Lendo VS NordeaSammenligning av forbrukslån
VS
VS
Antall banker
21
VS
26
VS
1
Svar på dagen
VS
VS
Betalingsanmerkninger akseptert
VS
VS
Kundeservice på telefon
VS
VS

Del din erfaring

Forbrukerens vurderinger

8 Vudering

Rente
8.5
Kundeservice
6
Valgmuligheter
10
Legg igjen omtale  |  Les anmeldelser og kommentarer
Legg igjen en kommentar

Kommenter

Din vurdering

Best-forbrukslån.no
Logo