Lån til førerkort – 5 beste banker i 2024

Må du låne penger til å ta førerkort?

Selv om du velger å øvelseskjøre privat, er det ofte dyrt å skaffe seg førerkort. Derfor er det viktig å legge en plan for finansiering av både opplæringen og selve oppkjøringen.

Den beste strategien er å begynne å spare penger på forhånd, hvis du har muligheten til det. På den måten slipper du å avbryte opplæringen på grunn av økonomiske utfordringer.

Dersom du må avbryte opplæringen underveis, kan det forlenge prosessen med å få førerkortet. I verste fall kan du måtte gjenta enkelte trinn, noe som vil påføre deg ytterligere kostnader.

lån til førerkort

Hvor bør man søke om lån til lappen?

Har du behov for å ta førerkort raskt, men mangler tid til å spare penger?

I så fall kan et forbrukslån være løsningen. Hos flere norske banker kan du låne mellom 10,000 og 500,000 kroner uten sikkerhet.

Før du bestemmer deg for å ta opp et forbrukslån, er det viktig å sikre at du har økonomisk kapasitet til å håndtere de månedlige avdragene i tillegg til dine vanlige utgifter.

Hvis du er usikker på om du har råd til et forbrukslån, kan du benytte vår lånekalkulator for å få en bedre oversikt over dine muligheter.

Hvor kan man søke om forbrukslån til førerkort?

Hvis du trenger økonomisk fleksibilitet, kan et forbrukslån være en god løsning. Forbrukslån er lån uten sikkerhet, som betyr at du ikke trenger å stille pant i bolig eller annen eiendom. Dette innebærer en høyere risiko for banken, noe som ofte gjør disse lånene dyrere enn for eksempel boliglån.

For å få et lån hos flere norske banker må du oppfylle følgende krav:

•            Du må være minst 18 år gammel

•            Du må ikke ha betalingsanmerkninger

•            Du må ha en fast årsinntekt på minst 200 000 kroner

•            Du må ha bodd i Norge i minst tre år

Din personlige økonomi og sikkerhet vil avgjøre om du får innvilget lånet. Oppfyller du disse kravene, kan du motta et uforpliktende tilbud.

Spare penger eller ta opp lån for å ta lappen?

Det beste alternativet er å bruke oppsparte midler eller få hjelp fra familien når du skal ta førerkortet.

Fordelen med å bruke egne penger er at du slipper å betale tilbake, og du unngår renter.

Men ikke alle har spart opp nok penger eller har familie som kan bidra økonomisk. Derfor finnes det långivere i Norge som spesialiserer seg på lån til førerkort.

Hva koster det å ta lappen i Norge? (juli 2024)

For å kunne stille til oppkjøring, må du først bestå en teoriprøve. Denne testen krever at du har memorert alle relevante trafikkregler. Kostnaden for teoriprøven varierer, men ligger vanligvis rundt 400 kroner.

Deretter kommer øvelseskjøring, hvor du må gjennomføre 19 obligatoriske kjøretimer for å kvalifisere deg til førerkort klasse B. Prisen per kjøretime ligger mellom 800 og 1 200 kroner, avhengig av hvor i landet du tar dem.

Når du nærmer deg slutten av øvelseskjøringen, må du gjennomføre både langkjøring og mørkekjøring. Disse koster mellom 4000 og 5000 kroner.

Til slutt må du bestå oppkjøringen, den siste testen før du får førerkortet ditt. Denne testen koster mellom 2 500 og 3 500 kroner.

Oppsummering av kostnader for førerkort:

•            Kjøretimer: 19 * 800 = 15 200 kroner

•            Trafikalt grunnkurs: 2 000 kroner

•            Mørkekjøring/langkjøring: 4 500 kroner

•            Oppkjøring: 3 500 kroner

•            Teoriprøve: 400 kroner

Totalt: 25 600 kroner

Hvor mye koster det å søke lån til førerkort?

Det er også nyttig å vite at søknader for førerkortlån hos norske låneagenter er gratis og uforpliktende. Men hva innebærer dette?

Når du sender inn en søknad, vil du først gjennomgå en kredittsjekk. Hvis kredittsjekken blir godkjent, vil låneagenten (som for eksempel Lendo eller Uno Finans) innhente tilbud fra flere banker og sende dem til deg i løpet av noen få virkedager.

Hele denne prosessen er kostnadsfri, og du står fritt til å avslå tilbudene hvis de ikke passer for deg.

Rentekostnader på lånet

La oss ta et eksempel med låneagenten Uno Finans. Uno er, sammen med Lendo, en av våre absolutte favoritter når det kommer til å søke lån til å ta førerkort.

Når du skal regne ut totalprisen på et førerkortlån, er renten en viktig faktor.

Her er en ferdig kalkulert oversikt:

  • Uno Finans har en effektiv rente på 16,34 %.
  • Låner du 40 000 kroner, vil det koste totalt 49 200 kroner over 3 år.
  • Kostnaden for å låne disse pengene vil dermed være 9 200 kroner på 3 år.
  • Månedsprisen vil være 1 367 kroner over en periode på 3 år.

Rentene på mindre lån i Norge er ofte høye, men blant de 23 långiverne vi samarbeider med, har Uno Finans de beste rentevilkårene.

Ettersom det ikke kreves sikkerhet for lånet, vil renten være noe høyere enn for tradisjonelle lån.

Viktig å velge riktig trafikkskole

I større byer er det ofte stor konkurranse mellom trafikkskolene, noe som kan føre til varierende priser på kjøretimer og obligatoriske kurs.

Ved å bruke litt tid på å sammenligne priser og tilbud i ditt nærområde, kan du finne gode tilbud og redusere kostnadene for å ta førerkort.

Hvordan får man billigste lån til førerkort?

Mange banker tilbyr lån uten sikkerhet, noe som kan gjøre det utfordrende å finne ut hvilken bank som passer best for deg. Rentene og gebyrene på slike lån varierer ofte betydelig mellom ulike tilbydere.

For å få den laveste renten på et lån til førerkort, er det lurt å sende lånesøknader til minst tre banker samtidig. Dette gir deg muligheten til å sammenligne tilbudene og velge det rimeligste alternativet.

Vær smart med bruk av låneagenter – Lendo, Uno, Axo

En praktisk løsning er å benytte seg av en låneagent som Lendo, Sambla, Uno Finans eller Axo Finans.

Låneagenter samarbeider med flere banker og videresender din søknad til dem. Dette sparer deg for tid og gir deg en bredere oversikt over mulige lånetilbud, slik at du kan finne det mest kostnadseffektive lånet til førerkortet.

Vi I Best-Forbrukslån anbefaler alltid å bruke låneagenter for å søke forbrukslån. Da er du «sikret» beste rente.Øverst i skjemaet

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Best-forbrukslån.no
Logo